Tuhoaminen | tietoturvallisesti HDD kovalevyille OnSite -palveluna
 SHREDCURITY SERVICETietoturvaYhteydenotto


“ Tietokoneen HDD/kovalevyn tuhoamisessa tuloksen pitää näkyä, ei perustua oletukseen. „

Vanha kiintolevy on tietoturvariski

Yritysten tiedostojen päätyminen väärille teille on ollut uutisissa turhan usein; hakkerointi, tietokoneiden katoamiset ja varkaudet, sekä erilaiset huijaukset valtaavat uutisotsikot, vaikka henkilökohtaiset tiedot ja yritysten luottamuksellinen data ovat sitäkin suuremmassa vaarassa tallennettuina käytöstä poistettavilla kiintolevyillä ja muistitikuilla.

Tietoturvan kannalta suurin riski toteutuu hetkellä, jolloin kovalevyt poistuvat palvelinkeskuksesta tai toimitiloista ehjinä ja toimintakuntoisina. Edes se, että kiintolevyt ovat lukitussa astiassa kynnystä ylittäessään, ei muuta tosiasiaa, että yrityksen oma kontrolli häviää tuulikaapin kohdalla!

Kovalevyn tuhoaminen omissa toimitiloissa

Paras tapa varmistaa ettei kukaan, koskaan, pysty hyödyntämään luottamuksellista tietoa kiintolevyiltä - tahallaan tai erehdyksessä - on niiden fyysinen tuhoaminen riittävän pieniksi partikkeleiksi.
Tuhoamisen tulisi kuitenkin tapahtua organisaation omissa tiloissa ja mielellään oman henkilökunnan toimesta - ja mikä tärkeintä: tuhoamistuloksen täytyy olla myöhemmin todennettavissa raportilla, josta tuhottu kiintolevy voidaan luotettavasti yksilöidä.

©2019 scanmagnetics oy  •  asiakaspalvelu: shred [at] scanmagnetics [.] fi  •  all rights reserved, trademarks acknowledged